Cjenik i uvjeti održavanja

Svi registrirani korisnici programa Ipos knjigovodstvo prema svojim potrebama mogu odabrati:

 1. Pretplatu na nadogradnje
 2. Paušalno održavanje
 3. Održavanje po intervenciji
 4. Nadogradnje programa

Možete i kombinirati u početku paušalno, a kasnije prijeći na održavanje po intervenciji, pretplatu na nadogradnje.

Ništa od toga nije obavezno što znači da nakon kupnje programa korisnik ne mora potrošiti više niti kune ako ne želi kupovati nadogradnje ili intervencije.

1. Pretplata na nadogradnje

Kao korisnik možete naručiti pretplatu na nadogradnje. U razdoblju kada vam traje pretplata na nadogradnje dobivate sve nadogradnje koje budu izdane.

Odnosi se na nadogradnje kod kojih se osnovni datum izlaska (prva dva broja verzije npr. 8.7) nalazi u razdoblju pretplate. Dodatne podverzije npr. 8.7.3, 8.7.4 i sl. su ionako besplatne za sve koji posjeduju prva dva broja 8.7 bez obzira kojeg datuma budu izdane.


Prednosti pretplate na nadogradnje

 • cijena pretplate na nadogradnje je 3 puta manja od klasičnog paušalnog održavanja koje također uključuje sve nadogradnje
 • korisnici koji imaju pretplatu na nadogradnje za cijelo vrijeme korištenja programa imaju aktualnu tekuću verziju sa svim dodacima i promjenama u programu
 • pretplatom na nadogradnje plaćaju se manji iznosi svaka tri mjeseca za razliku od jednokratne kupnje pojedine nadogradnje
 • korisnici koji nemaju pretplatu kupuju svaku nadogradnju po cijeni od 12% vrijednosti programa, što znači ako unutar jedne godine bude više važnih promjena (npr. u 3., 8. i 11. mjesecu) njih će to koštati 36%
 • kako se cijenom nadogradnje od 12% vrijednosti programa plaćaju sve promjene (dorade, poboljšanja, zakonske izmjene ...) koje su nastale u jednogodišnjem razdoblju (razdoblje od datuma verzije korisnika do datuma zadnje tekuće verzije), kada to razdoblje prijeđe u drugu godinu plaće se dodatnih 12% i tako za svaku godinu, korisnici koji imaju pretplatu na nadogradnje ne moraju o tome razmišljati

Pretplata na nadogradnje se plaća za tromjesečno razdoblje (1-3. mj., 4-6. mj., 7-9. mj., 10-12. mj.)
Na početku svakog tromjesečja dobivate ponudu koja dospijeva do početka tromjesečja. Uplatom potvrđujete pretplatu za to razdoblje i dobivate račun na ukupan iznos.

Pretplatu na nadogradnje možete naručiti samo ako posjedujete zadnju tekuću verziju programa, a koja je navedena na naslovnici web stranica IPOS-a. Što znači ako posjedujete verziju programa iz 2010. godine morate prvo kupiti nadogradnju na zadnju verziju sa promjenama od te godine do danas i onda možete naručiti pretplatu na nadogradnje za sljedeća razdoblja.
Ukoliko prekinete pretplatu u nekom razdoblju sljedeću pretplatu nećete moći započeti dok ne prođe godina dana.

Kako se pretplata naručuje i plaća za 3 mjeseca unaprijed, nakon isteka tromjesečja ako ne želite ne morate naručivati pretplatu za sljedeće tromjesčje, to ovisi isključivo o vama.

Ali ako ste npr. imali pretplatu za 1-3. mjesec i ne uplatite pretplatu za 4-6. mjesec, nadogradnju koja izađe npr. 15.4. biste morali kupiti po regularnoj cijeni od 12%. Ako želite opet naručiti pretplatu na nadogradnje moći ćete to napraviti tek za sljedeće razdoblje 4-6. mjesec dakle sljedeće godine, a kada ćete morati i uhvatiti korak sa tekućom verzijom.

Cijena pretplate na nadogradnje

Cijena mjesečne pretplate na nadogradnje se formira kao 1% od ukupne vrijednosti programa po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 10,00 eur mjesečno.
U cijeni pretplate nije uključena instalacija nadogradnje, korisnik je instalira sam prema danim pisanim uputama.

Ponudu za pretplatu na nadogradnje možete zatražiti putem maila ipos@ipos.hr

2. Paušalno održavanje

U razdoblju održavanja dobivate sve nadogradnje koje izađu u razdoblju održavanja. Nadogradnja obično uključuje razne ispravke grešaka, dorade programa prema zahtjevima drugih korisnika ili samoinicijativno od strane Iposa.

Način podrške je putem e-maila ili direktnim uvidom nad vašim podacima. U slučaju da imate problem koji zahtjeva uvid ili intervenciju na vašim podacima  možemo problem riješiti udaljenim pristupom tzv. Remote Desktop rad gdje se preko interneta spajamo na vaše računalo i riješavamo problem kao da smo i fizički kod vas. Ako nemate ADSL vezu s internetom potrebno je nabaviti Mobile internet USB Stick za povremeno spajanje na internet.

Održavanje također uključuje podršku korisniku u slučaju problema kod nadogradnje na noviju verziju. Iako za nadogradnju programa na noviju verziju postoje detaljne korisničke pisane i video upute, korisnik koji smatra da je za njega instalacija nadogradnje prekomplicirana može u sklopu održavanja zatražiti instalaciju nadogradnje nove verzije.

Paušalno održavanje ne uključuje:

 • fizičke dolaske na lokaciju korisnika
 • dorade programa prema zahtjevima korisnika
 • odgovore na pitanja u vezi operativnog sistema (Windowsa), računala ili knjigovodstva nego isključivo u vezi rada programa “Ipos knjigovodstvo”
 • unos podataka u program Ipos koje inače korisnik može i sam upisivati

U takvim slučajevima primjenjuje se cjenik “Održavanja po intervenciji”.

Održavanje se zaključuje za tromjesečno razdoblje (1-3. mj., 4-6. mj., 7-9. mj., 10-12. mj.) Na početku svakog tromjesečja dobivate ponudu za održavanje koja dospijeva do početka razdoblja održavanja. Uplatom potvrđujete održavanje za to razdoblje i dobivate račun na ukupan iznos.

Ukoliko niste dobili ponudu možete zatražiti putem maila ipos@ipos.hr.

Održavanje možete ugovoriti samo ako imate instaliranu zadnju verziju programa.

Cijena paušalnog održavanja

Cijena mjesečnog paušalnog održavanja se formira kao 3% od ukupne vrijednosti programa po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 40,00 eur mjesečno.

Korisnik može dogovoriti dodatne uvjete održavanja, a cijena se formira prema dogovoru.

3. Održavanje po intervenciji

Cijena intervencija

Obračunska cijena intervencija je 80,00 eur/sat, svi oblici intervencija se obračunavaju po toj cijeni

 • pismena intervencija mailom obračun za svakih započetih 15 minuta utrošenog vremena u svakom mailu
 • intervencija udaljenim pristupom preko interneta, obračun za svakih započetih 15 minuta trajanja intervencije
 • fiksna doplata za svaku dodatnu stanicu kod usluge udaljene intervencije na više stanica istovremeno u mrežnoj verziji 20,00 eur
 • iznos ukupno obračunate intervencije uvećava se za 100% ako se intervencija izvodi izvan radnog vremena, subotom, nedjeljom i praznicima
 • (redovno radno vrijeme je pon-pet 9-16h)
 • programiranje prema posebnim zahtjevima obračun po satu programiranja (analiza, izrada, testiranje, izrada dokumentacije)
 • usluga konverzije HRK-EUR udaljenim pristupom naplaćuje se kao redovna intervencija po vremenu na što se dodaje fiksni iznos po instalaciji 30,00 eur
 • usluga nadogradnje programa udaljenim pristupom naplaćuje se kao redovna intervencija po vremenu na što se dodaje fiksni iznos po instalaciji. Fiksni iznos kod jednokorisničke verzije je 20,00 eur, a kod mrežne verzije 40,00 eur.
  1. Primjer jedna jednokorisnička instalacija u trajanju do 30 minuta: obračunato minimalno vrijeme 40,00 eur + dodatnih 20,00 eur za jednokorisničku instalaciju = 60,00 eur + pdv
  2. Primjer jedna mrežna instalacija u trajanju 20 minuta: obračunato vrijeme 40,00 eur + dodatnih 40,00 eur za mrežnu instalaciju = 80,00 eur + pdv

Napomena: naplaćuje se utrošeno vrijeme na intervencije, a ne njen rezultat. Intervencija će se naplatiti i ako korisnik nije zadovoljan odgovorom ili ako je odgovor izvršene analize negativan, ako se npr. ne mogu popraviti podaci koji su bili na analizi i sl.
U slučaju da utvrdimo da se radi o grešci u programu Ipos knjigovodstvo, intervenciju ne naplaćujemo, pri tome je odlučujuća naša prosudba.

4. Nadogradnje

Cijena nadogradnje se formira kao 12% od ukupne vrijednosti programa, koje korisnik posjeduje, po trenutnom cjeniku, ali ne manje od 100,00 eur. Korisnik po toj cijeni može kupiti nadogradnju čiji datum nije stariji od godinu dana od datuma njegove osnovne verzije (prva dva broja). Za ulazak u svaku dodatnu godinu korisnik plaća dodatnih 12% tj. minimalno dodatnih 100,00 eur.

Npr. kada korisnik kupuje nadogradnju koja je starija do 2 godine od datuma njegove verzije plaća 24%, do 3 godine 36%, do 4 godine 48% itd., od vrijednosti programa koje posjeduje.

Nadogradnja se ne može kupiti za pojedinačne instalacije nego za sve instalacije i mrežne licence odjednom!

Preporučamo svim korisnicima koji imaju zadnju verziju programa da koriste mogućnost pretplate na nadogradnje kako bi izbjegli plaćanje više nadogradnji tokom jedne godine zbog čestih zakonskih promjena sada i ubuduće.

Sve cijene su bez poreza na dodanu vrijednost. Zadržavamo pravo promjene cijena.

(Korisnici koji koriste program kao pomagalo u nastavi, kao verificirana ustanova za obrazovanje, imaju cijenu paušalnog održavanja 0,3% i cijenu nadogradnje 1,2% od vrijednosti programa)